Zorgcommunicatiesystemen

Door de besparingen op dit moment in de zorgsector, spelen innovatieve systemen van zorgcommunicatie een steeds belangrijker rol. Met deze systemen kan het personeel in de woonzorgcomplexen meer efficiëntere zorg verlenen. Hierdoor kunnen meer mensen ondanks een ziekte, ouderdom of lichamelijke beperking langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wierda Projecttechniek helpt u bij het ontwerpen, installeren en onderhouden  van innovatieve zorgcommunicatie systemen, afgestemd op de zorg en haar cliënten.

Het belang van innovatieve zorgcommunicatie systemen

De bezuinigingen en een gebrek aan gekwalificeerd personeel enerzijds en een stijgende en steeds complexer wordende zorgvraag, onder meer ook door de vergrijzing, anderzijds, zorgen voor een spanningsveld tussen zorgaanbod en –vraag. Zorginstellingen proberen de zorgvraag te beperken door de efficiëntie van de zorgverlening te verbeteren en zorg op afstand te organiseren. Hiervoor is adequate zorgcommunicatie essentieel.

Zorgcommunicatie systemen zorgen ervoor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en effectiever gewerkt kan worden. Er zijn verschillende zorgcommunicatie systemen verkrijgbaar. Welk systeem voor u de beste optie is, is afhankelijk van de situatie, uw voorkeuren en eisen. Wierda Projecttechniek gaat samen met u na wat voor u de beste oplossing is.

Een oproepsysteem is een voorbeeld van zorgcommunicatie. Een oproepsysteem is een systeem waarbij delen van een gebouw aangesloten worden aan een server. Vaak zijn dit kamers van personen in een zorginstelling. Deze kamers worden voorzien van een unit waarop gedrukt kan worden wanneer er iets of iemand nodig is. Dit wordt vervolgens doorgeseind naar het kantoor van het personeel, deze kunnen dan hulp verlenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke communicatie binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting.

Wierda Projecttechniek heeft intussen een nauwe samenwerking opgebouwd met IQ Messenger. Het onafhankelijke platform voor messaging, alarmering en beeldcommunicatie. Het werkproces is leidend los van merk of apparaat. Nederlands software producent actief in 72 landen.

Huidige marktsituatie: Veel hardware producenten/producten bieden met grote hoeveelheid eigen producten met propriëtaire standaarden en protocollen, een gesloten omgeving.

De propositie: IQ Messenger is een echt open alarmering softwareplatform zonder merkvoorkeur waarbij het proces voorop staat. Met meer dan 80 markt leidende merkintegraties en meer dan 15 zelf ontwikkelde merkonafhankelijke applicaties.

Behoud bestaande investeringen: Met IQ Messenger kunnen alle separate bestaande systemen werken als één platform in combinatie met  bestaande en nieuwe zorgtechnologie!

Het IQ full IP platform met vele slimme integraties stelt de organisatie en haar werkprocessen op de eerste plaats. Middels de ongekende flexibiliteit, beheergemak en volledigheid van integraties bent u vanaf nu “in control”. Of het nu om slimme camera’s gaat of dwaal detectie of verpleegoproep. Elke functionaliteit kan als één proces samenwerken.Kosten besparing door inzet van IQ Messenger. Slimme processen en sensoren maken de business case zorg rond. Slimme sensoren in combinatie met merk onafhankelijk proces biedt de levensbestendige oplossing. Markt generieke hardware eenvoudig in te zetten voor proces optimalisatie. Eerst kijken op de Smartphone geeft rust.Op zoek naar virtuele rondes in de zorg en slimme sensoren? Wenst u te weten of de verlichting aan gaat of nog aan staat? Langer thuis blijven met uw bewaakte zorg tablet? Bepaal zelf de functionaliteiten in de onafhankelijke App. Open omgeving voor alarmering, beeldbellen, bewaking, apps van derden die u eenvoudig zelf kunt beheren. Ongeplande beeldzorg is nu mogelijk.De smartphone heeft een hoog acceptatieniveau in de markt. Agenda, mail en andere applicaties worden al gebruikt, nu ook alarmering en video.

De droom is te zorgen dat de klant in control is. Geen verzuiling tussen intra- en extramurale systemen.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van zorgcommunicatie systemen in uw situatie of vrijblijvend een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact op met Wierda Projecttechniek.

IQ Messenger

lp_zorgcomplex_de_verbinding_te_ermelo_1