Geschiedenis

De oorsprong van de Wierda Projecttechniek BV gaat terug naar 2007. In dat jaar richtten de toenmalige eigenaren Veldhuis Projecttechniek BV op.  Dit met als doel om de activiteiten, die sinds 2003 werden ontplooit met vier fulltime medewerkers voor bouwkundig aannemers en projectontwikkelaars, in de seriematige woning- en appartementenbouw en projectmatige renovaties, nog gerichter te specialiseren. Vanaf 2010 werd het bedrijf overgenomen door de huidige aandeelhouders, waardoor het bedrijf sinds het begin van 2015 mag stellen dat het onder de huidige naam een vast plek heeft in de bouwwereld van Noord-  en Midden Nederland.

Vooruitstrevende organisatie

Wierda Projecttechniek biedt een totaalpakket aan elektrotechnische diensten. Met een vast team van 10 gemotiveerde medewerkers worden licht- en krachtinstallaties, maar ook installaties voor data- en telecommunicatie, toegangscontrole en videofooninstallaties, huisautomatisering en inbraakmeldinstallaties verzorgd. Tevens behoren vanaf heden het leveren en monteren van innovatieve zorgcommunicatiesystemen en gecertificeerde brandmeldinstallaties tot de kernactiviteiten. Opdrachten komen voort uit Design&Build, bouwteam en aanbestedingen.

Streven is om te komen, samen met de opdrachtgever, tot een zo volledig mogelijk eindresultaat van de elektrotechnische installatie voor de uiteindelijke bewoners.

Ontwerp en calculatie volledig in eigen beheer

Behalve het installatiewerk worden ook ontwerp en calculatie volledig in eigen beheer uitgevoerd. Waarbij er gebruik wordt gemaakt van de modernste software en gereedschappen. Alles volgens een typerende werkwijze: graag vooruitkijken en meedenken met de opdrachtgever in het bouwproces, om voortgang te waarborgen.

Na de installatie kunnen eindgebruikers bij ons terecht voor onderhoud en service bij storingen. Een groot voordeel is dat Wierda Projecttechniek centraal is gevestigd, in Emmeloord, en we dus snel ter plekke kunnen zijn.