Certificaten

Wij werken op een kwalitatieve, veilige en milieuvriendelijke wijze conform Erkend leerbedrijf, VCA en onze EVI Elektro laagspanningsinstallaties erkenning van KvNL (Kwaliteit voor Installaties Nederland). Deze erkenning is hét label om een gediplomeerd vakman te onderscheiden. Met een erkenning laten we zien over de juiste kennis en kunde te beschikken om het werk goed uit te voeren. Link naar ons VCA certificaat

Veiligheid

Wierda Projecttechniek is VCA gecertificeerd. VCA staat voor “VGM Checklist Aannemers”. VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. VCA is niets meer of minder dan een checklist om een veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen en het milieu te sparen. De VCA is geen norm. Wierda Projecttechniek voldoet in de praktijk aan de belangrijke arbowet- en regelgeving. Bijvoorbeeld: het hebben van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), aan kunnen tonen dat onze medewerkers worden geïnstrueerd, aantoonbaar toezien op veilig werken en keuren van het materieel. Zo zijn dus onze medewerkers in het bezit van het Basisveiligheids-ceritificaat (BVCA) en enkele medewerkers in het bezit van het – Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden – certificaat (VOL-VCA). Tevens zijn er  medewerkers als bedrijfshulpverleners actief.

Opleidingen

Als erkend leerbedrijf zijn we een gerichte onderneming voor leerlingen welke verder willen in de elektrotechniek. Daarbij hebben wij de volgende Kenteq kwalificaties:

TitelCrebo­nummerLeerwegNiveau
Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent uitstroom techniek904401
Entree Assistent installatie- en constructietechniek957751
Installeren942702
Installeren942803
Installeren942904
Installeren uitstroom Eerste monteur elektrotechnische installaties942813
Installeren uitstroom Leidinggevend monteur elektrotechnische installaties942914
Installeren uitstroom monteur elektrotechnische installaties942712
Middenkader engineering uitstroom technicus944214
Werkvoorbereiden925104
Werkvoorbereiden uitstroom installatie925134

BIM

BIM, Building Information Modelling, betekent bouwen met behulp van een 3D bouwmodel. Gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer worden in dit model verwerkt. Het bouwproces wordt hiermee voor alle partijen transparanter en samenwerking wordt voor alle disciplines vereenvoudigd en vooral ook verbeterd.

De BIM-specialisten van Wierda Projecttechniek geven met het 3D model van de elektrotechnische installatie detaillistische informatie voorafgaand en tijdens het bouwproces, zorgen voor tijdige bijsturing en minimaliseren hiermee de kosten.

Voordelen BIM:
  • vermindering installatiefouten, dus reductie van faalkosten
  • delen van de gegevens, zaken hoeven niet dubbel worden getekend
  • gelijkheid in de tekeningen (de plattegronden komen overeen met de doorsneden)
  • versnelling van de installatietijd, installeren binnen de planning, dus verlaging van installatiekosten
  • inzicht in eindresultaat voor alle betrokken, ook de opdrachtgever, door visualisatie van de elektrotechnische installatie
  • betere beheersing van het proces waardoor verregaande prefabricage mogelijkheden
  • geen verrassingen achteraf