Droomwoning Emmeloord - Wierda Projecttechniek

Wierda Projecttechniek

Droomwoning Emmeloord

Ben van Tilburg en Corien Nieuwenhuizen…

…bouwden onlangs hun woondroom: een 2-onder-1-kap woning in de nieuwe wijk ‘Emmelhage’ in Emmeloord. Ben is in het dagelijks leven eigenaar van een universeel autobedrijf en Corien runt het gezinshuis. 

Samen met twee jongens moet het huis voornamelijk een ‘thuis’ zijn. “Daarnaast willen we onze bijdrage leveren in het kader van de energietransitie”, aldus Ben van Tilburg.

Aardgasvrij, energieneutraal en praktisch comfort

De wijk Emmelhage is de eerste aardgasvrije wijk van Emmeloord. Dit sprak Ben en Corien enorm aan. Aanvullend hadden ze zelf een aantal wensen t.a.v. slim omgaan met energie én comfort. 

  • Aansluiting elektrische auto – Ben geeft als garagehouder graag zelf het goede voorbeeld.
    
  • Zonnepanelen – anno 2020 wellicht niet bijzonder meer, maar wel slim in combinatie met de elektrische auto.
    
  • Infra voor later – wellicht komt er later een jacuzzi in de achtertuin. De bekabeling en stroomvoorziening ligt er in ieder geval al. 

Over samenwerken met Wierda

Ben van Tilburg: “Tijdens de bouw van je droomhuis zit je toch aardig met je hoofd in de wolken. Er komt zoveel op je af dat ook nog nadenken over de lange termijn er nog wel eens bij in schiet. Dan is het fijn dat een partner als Wierda je hiermee helpt.

Kleine beslissingen nu zijn enorm belangrijk later. Neem de aansluiting van meterkast naar je aanrecht: is nu een fluitje van een cent en kost ook niet de wereld. Als je dan over drie jaar alsnog die Quooker wilt, dan ligt de aansluiting er al. Moet je dat over 3 jaar ook nog regelen, dan ben je wél aan de beurt, zullen we maar zeggen. 

Daarnaast is Wierda een fijne ‘reisleider’ tijdens de maanden van bouw. En stellen ze zich lekker flexibel op. Mocht in de praktijk toch iets anders moeten dan op de tekening staat, dan is in goed overleg heel veel mogelijk!”

Onze werkwijze
Scroll naar boven